Cuihu Smart Agriculture Innovation Factory, Haidian Beijing

Cuihu Smart Agriculture Innovation Factory

De bouw van het Cuihu Smart Agriculture Innovation Factory begon in mei 2021 en het is een van de belangrijkste projecten in Beijing. 

Na zes maanden intensieve bouw is het grootste gedeelte van de eerste fase van de 100.000 vierkante meter grote kas opgeleverd. De belangrijkste aanplantrassen zijn cherrytomaten en melige tomaten. Daarnaast zijn er zo'n 39 nieuwe tomatenrassen gescreend, getest en geïntroduceerd. Door intelligente besturing, een automatisch verlagingssysteem, water- en kunstmestrecycling en rassenoptimalisatie zijn de productiekosten effectief met 5% verlaagd en is de output met 3% gestegen. Door toepassing van een doorlatend en diffuus reflectieglas en door optimalisatie van het gordijnsysteem is de lichtopbrengst met 7% verhoogd. De optimalisatie van de structuur van de aluminiumlegering en het ziektepreventiesysteem verminderen het risico op plantenziekten met 50%. De opbrengst van kleine tomaten is verhoogd van 20 kg/vierkante meter naar 22 kg/vierkante meter. De opbrengst van grote tomaten is verhoogd van 42 kg/vierkante meter naar 46 kg/vierkante meter. 

Cuihu Smart Agriculture Innovation Factory baseerde het ontwerp en constructie van de kas volledig op wetenschappelijk onderzoek van binnenlandse universiteiten en instituten. Het lokalisatiepercentage is zo hoog als 80%. De Innovation Factory implementeerde ook een productiemodel en een marketingplan dat de terugverdientijd van de investering terugbrengt van 12 jaar naar 10 jaar. 

De fabriek recyclet en hergebruikt het kooldioxide die in het park wordt gegenereerd. De jaarlijkse koolstofvastleggingscapaciteit kan oplopen tot 2.000 ton. Het teeltsubstraat maakt gebruik van milieuvriendelijke materialen, die de schade aan het milieu effectief verminderen en de hergebruikefficiëntie van materialen verbeteren.

Toegang tot toonaangevende
technologieën en topspelers
in de sector