Modern Agricultural Science and Technology Industrial Park in Khorgas, Xinjiang

Modern Agricultural Science and Technology Industrial Park is officieel in gebruik

De Chinese stad Khorgas ligt aan de grens met Kazachstan in het noord westen van de autonome regio Xinjiang. De stad is een centraal station langs een nieuwe zijderoute en een grote overslagplaats voor goederen voor export en import. 

Door de opening naar het westen maakt de stad een snelle ontwikkeling door. De exportroutes worden continue uitgebreid en de economie ontwikkelt zich steeds meer richting een haven en industriële economie. Naast hoge gebouwen worden er ook steeds meer moderne industrieparken opgericht. De Khorgas Modern Agricultural Science and Technology Industrial Park is een van de projecten die onlangs in gebruik zijn genomen. 

De eerste fase van het project heeft een totale oppervlakte van 350 mu (ongeveer 23,3 hectare), verdeeld in drie gebieden. De totale investering is 350 miljoen yuan. De bouw startte in mei 2020 en het park werd officieel in gebruik genomen in januari 2022. Het park maakt gebruik van moderne apparatuur die de irrigatie, bemesting, temperatuur, vochtigheid en lichtintensiteit automatisch regelen. In de slimme kassen worden grondloze teeltmethodes ingezet. Cocopeat wordt als teeltsubstraat gebruikt. De grondloze teeltmethodes zijn minder vervuilend en minder belastend voor het milieu. De slimme kassen hebben een totale oppervlakte van 6,6 hectare. De kassen zijn voorzien zijn met toonaangevende technologieën, zoals een dubbellaagse opblaasbare film in een semi-gesloten systeem. De jaarlijkse productie wordt geschat op meer dan 2.400 ton.

"De zaden komen uit Duitsland, de apparatuur komt uit Frankrijk en de plantexperts komen uit Nederland...", verteld Li Tianchi, hoofd van de verkoopafdeling. Li Tianchi zegt verder: "Momenteel hebben we langdurige contracten met coöperatieve distributeurs in Beijing, Shanghai, Guangdong en andere plaatsen, door wie de onmiddellijke productie en verkoop kan worden gerealiseerd."

"Het industriepark maakt ook gebruik van de nieuwste technologie voor het recyclen van waterbronnen. Het waterverbruik is 1/30 van de vollegrondsteelt. De benuttingsgraad van kunstmest is 2 tot 3 keer die van de vollegrondsteelt.", zegt Adili Abula, hoofd van de afdeling productietechnologie. 

Toegang tot toonaangevende
technologieën en topspelers
in de sector