Smart Seedling Greenhouse in Jihua Modern Agriculture Industrial Park in Luquan District, Shijiazhuang, Provincie Hebei

Hoogefficiënte zaailingenteelt

De slimme kas van het Smart Seedling Greenhouse in Jihua Modern Agriculture Industrial Park in het Luquan District staat in volle bloei. Op de netjes gerangschikte kweekgoten groeien de takken en bladeren van de tomaten krachtig. Verschillende hommels vliegen rond en blijven af en toe op de tomatenbloemen zitten, terwijl het personeel druk bezig is met het verzorgen van de zaailingen.

De slimme kas van Jihua Modern Agriculture Industrial Park beslaat een oppervlakte van 12.000 vierkante meter. Tomaten worden geplant in drie gebieden en bladgroenten worden geplant in één gebied, allemaal met behulp van bodemloze hoogdraadteelt. Hierdoor wordt het groeiproces van de groenten onafhankelijk van de bodem en wordt de incidentie van bodemgebonden ziektes effectief verminderd.

De technicus vertelde: "Het cocopeat substraat wordt gemaakt van gemalen kokosnootschil. Er volgt een procedure waarbij het substraat wordt gefermenteerd, gesteriliseerd en ontgiftigd door middel van hoge temperaturen."

Bovendien worden via het milieubeheersysteem de bijbehorende water en meststoffen nauwkeurig in de platen geïnjecteerd via de irrigatiekoppen, om zo te voldoen aan de groeibehoeften van de tomaten."

Op dit moment zijn er 14.000 tomatenzaailingen geplant in de kas. De zaailingen zitten allemaal in de bloeifase en zullen naar verwachting half maart rijpen. Een zaailing kan worden verdeeld in 3 takken, wat betekent dat 42.000 takken vruchten kunnen dragen. Vervolgens heeft elke vierkante meter een opbrengst van 18 kilogram tomaten.

De grote ruimte met hoogdraadteelt zonder bodem maakt het mogelijk voor tomaten om "onstuitbaar" te groeien. De takken kunnen naar de top van de kas groeien en de oogstperiode kan 10 tot 12 maanden duren.

Toegang tot toonaangevende
technologieën en topspelers
in de sector