Beijing Jingwa Agricultural Science and Technology Innovation Center, Supertyfoon Doksuri: noodfonds van 732 miljoen yuan beschikbaar voor preventieve en verlichtende maatregelen in de landbouwproductie en Tuliang Village's Smart Solar Greenhouse

Horti China Newsletter 0816

In de Horti China Nieuwsbrief van vandaag zullen we verschillende interessante artikelen bespreken over recente ontwikkelingen in de Chinese land- en tuinbouwsector:

 

Het in 2021 opgerichte Beijing Jingwa Agricultural Science and Technology Innovation Center heeft naar het Nederlandse model van de ‘Gouden Driehoek’ met succes de functies overheid, onderzoek & onderwijs en commerciële activiteiten geïntegreerd. Het Jingwa Center streeft ernaar om een wereldwijd toegankelijk platform voor landbouwwetenschap en technologische innovatie te creëren, met een focus op onderzoek, bedrijfsontwikkeling en internationale samenwerking.

 

Supertyfoon Doksuri heeft diepe sporen nagelaten met ernstige gevolgen voor noordelijke provincies in China. Een gecoördineerde en doortastende reactie is nu van het grootste belang om de schade aan groenteproductie te beperken en het herstelproces te versnellen. In reactie hierop hebben het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Landbouw en Plattelandszaken onmiddellijk een aanzienlijk noodfonds van 732 miljoen yuan beschikbaar gesteld voor preventieve en verlichtende maatregelen in de landbouwproductie.

 

In Tuliang Village, Xinjiang, trekt een innovatieve kas de aandacht met zijn succesvolle komkommeroogst. Dianba Town zet in op een symbiose van landbouw en toerisme, met als doel het stimuleren van boereninkomens. Dankzij geavanceerde glazen kassen stijgt de productiviteit met maar liefst 40%, terwijl bezoekers worden uitgenodigd om zelf hun eigen oogst te plukken tegen 8 yuan per kilogram, ter ondersteuning van lokale boeren.