Het agrarische park in Gangyan Town in Shanghai, 8e Inner Mongolia Kharachin Tomato Festival, de provincie Yunnan wordt een belangrijk centrum voor de sierteelt en Tongziang positioneert zich als centrum voor de 'Hangzhou witte chrysant’

Horti China Nieuwsletter

Het agrarische park in Gangyan Town in Shanghai heeft met de installatie van een nieuwe assemblagelijn de productie van verse snijbloemen verhoogd tot 30.000 bloemen per dag. Samen met technologie uit Nederland, inclusief een Nederlandse kas, wordt hiermee een teeltcyclus van twee maanden gerealiseerd.

Op 23 augustus was het startschot van het 8e Inner Mongolia Kharachin Tomato Festival, een samenwerking tussen de Chinese Horticultural Society en Beijing Hongfu Group, in het Chifeng Hongfu Modern Agriculture Industrial Park in de stad Jinshan. Het festival stond in het teken van de Hongfu tomaten en de ‘rural revitalization’ strategie.

Yunnan, gelegen in Zuidwest-China, staat bekend als een belangrijk centrum voor de sierteelt. Dit succes is grotendeels te danken aan de samensmelting van wetenschap, technologie en de sierteeltsector, wat resulteert in een uitgebreide industriële keten. Yunnan is daarmee in staat gebleken een koppositie in te nemen in China op het gebied van productie en verkoop.

Op 17 augustus werd er bericht over de ontwikkeling van de Landbouw- en tuinbouw in de provincie Qinghai. Verschillende agrarische en rurale organisaties hebben hun krachten gebundeld om de export van biologische landbouw- en vleesproducten te versterken.

De stad Tongxiang, gelegen in de provincie Zhejiang, positioneert zich als het centrum van de ‘Hangzhou witte chrysant’. De witte chrysant staat in de Traditionele Chinese Medicijnen bekend om haar heilzame eigenschappen. Sinds 2022 is in Tongxiang ruim 3.000 hectare ontwikkeld voor de productie van de witte chrysant.