Horti China Nieuwsbrief: Kunming International Ornamental Seedling Exhibition en het 2023 Yiliang Flower Street Festival, Dadingbao Village in Yixian County en het Vijfde China Lingyuan Lelie Festival

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de Chinese tuinbouwsector

De 10e China Kunming International Ornamental Seedling Exhibition en het 2023 Yiliang Flower Street Festival zijn geopend in Yiliang County, Kunming City, Yunnan Province. Het evenement combineert het traditionele Drakenbootfestival met het Bloemzaad Festival en toont de pracht van de "Stad van Bloemen en Zaailingen in China".

Dadingbao Village in Yixian County zet zich in voor plattelandsvernieuwing en heeft succes geboekt met de introductie van kasprojecten voor fruit en groenten. Ze hebben de landbouw gestandaardiseerd en tot speerpunt beleid gemaakt, waardoor de efficiëntie is verbeterd en boeren een hoger inkomen hebben gekregen.

Het vijfde China Lingyuan Lelie Festival vindt plaats in Chaoyang Lingyuan City, Liaoning Province. Het festival toont de grootste verscheidenheid aan lelies en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de bloemen- en culturele toerisme-industrie in Lingyuan City.