Horti News: Cijfers 2022 van Alibaba's Hema Supermarktketen, digitale landbouw, duurzame landbouw, Cold Chain Logistics Center in Guangzhou Port en het 'Near-zero-carbon building' in Sichuan

E-commerce is een zeer competitieve markt in China. Sommige bedrijven zijn succesvol met hun concepten, vele andere niet.

Een van de grote e-commerce giganten richt zich onder andere specifiek op landbouwproducten. Op het platform PinDuoDuo kunnen boeren hun producten rechtstreeks aan de consument te koop aanbieden. Het concept “van boer tot bord” lijkt te werken. PinDuoDuo brengt meer dan 16 miljoen producenten in contact met meer dan 850 miljoen consumenten.

Enkele dagen geleden werd een rapport van de China Agricultural University en het China Economic Trend Research Institute of Economic Daily News gepubliceerd waarin de trends en voorspellingen van 2023 werden geanalyseerd. De digitale landbouw speelt ook op overheidsniveau in toenemende mate een belangrijke rol in de beleidsplannen voor het platteland.

Meer ‘take-aways’ uit het rapport in de nieuwsbrief van deze week, waarin u ook een link naar het oorspronkelijke Chinese nieuws item kunt vinden.

Ook berichten we over de sterke concurrentie op de e-commerce markt, de aanhoudende trend naar verduurzaming van de landbouw en de opening van een "near-zero-carbon building" in Tianfu New District, Sichuan.

De volledige Horti Newsletter staat klaar op onze LinkedIn pagina.