Horti News: Groente oase in de woestijn van Qatar, uitbreidingen van de Shanghai Flower Port en de rol van de groenten productie in de Provincie Henan

Opheffen van quarantaine regels na 'zero-covid'

Hoewel het Chinese voetbalteam niet meedoet aan het WK, zijn de voetbalwedstrijden razend populair in China. Naast de aandacht voor het voetbal in Qatar, wordt in de woestijn daar een 'groente oase' gecreëerd in voormalige zeecontainers door Chinese ondernemers. Lees meer hierover in de nieuwsbrief van deze week.

Het populairste nieuws in China gaat echter vooral over Covid na een bijzondere week waarin de Chinese autoriteiten drastische wijzigingen hebben aangekondigd in de Chinese aanpak van Corona, terwijl het land de ergste uitbraak ooit meemaakt. Chinese staatsmedia publiceren de ene aankondiging na de andere om burgers te informeren over het virus. Op 9 december werd in de People's Daily aangekondigd dat mensen niet meer naar een quarantaine locatie hoeven om te herstellen van het virus, maar dat ze dat thuis mogen doen als ze zich kunnen isoleren in een aparte ruimte en toegang hebben tot een eigen toilet. De nieuwe situatie is een 180° draai in vergelijking met het ‘zero Covid’ vroeger was – door officiële media al wordt gepropageerd als het nieuwe normaal, zijn veel mensen niet gewend aan een epidemische situatie waarin ze zelf de touwtjes in handen hebben van hun testresultaten, gezondheid en isolatiemaatregelen.

Verder berichten wij over de laatste uitbreidingen van de Shanghai Flower Port en welke rol de groenten productie speelt in de Provincie Henan.

Less de hele Horti Newsletter op onze LinkedIn pagina van Dutch Horticulture in China. 

Veel leesplezier.