Innovatieve facilitaire landbouw in de Gobiwoestijn, Nederland is eregast bij de China Kunming International Flower Show, eerste oogstfestival van de biologische Desert BeiBei-pompoen en moderne landbouwpraktijken in de ruige landschappen van Chongqing

Horti China Nieuwsbrief 0811

Ontdek hoe de provincie Gansu met innovatieve facilitaire landbouw een stuk Gobiwoestijn van maar liefst 400.000 mu (ca. 26.680 hectare) heeft omgetoverd tot een weelderig landschap. Geavanceerde technologieën zoals geïntegreerde substraatteelt, waterbesparende irrigatie en fotothermische controle herstellen optimale groeiomstandigheden voor gewassen in kassen.

Bereid je voor op de China Kunming International Flower Show! Dit evenement vindt plaats van 15 tot 17 september 2023 in het Kunming Dianchi International Convention and Exhibition Center. Nederland zal als eregast nieuwe variëteiten presenteren, seminars over hoogwaardige planttechnieken en faciliteiten organiseren.

Het eerste oogstfestival van de biologische Desert BeiBei-pompoen, in samenwerking met Hema Fresh en Shengmu, is onlangs van start gegaan.

De Chongqing Academy of Agricultural Sciences heeft op 27 juli een ‘Observatiebijeenkomst’ georganiseerd voor het Chongqing Modern Agricultural High-tech Park, om grensverleggende landbouwpraktijken in de ruige landschappen van Chongqing te onderzoeken.