Plantenfabrieken en Vertical Farming, Wereldwijde Vijgensector bijeen tijdens World FIG Congres 2023, Hubei: Revolutie in Koellogistiek en Lei Yanyu: Pionier in Groenteteelt voor Hong Kong

Horti China Newsletter 0824

Slimme Landbouwoplossingen: Plantenfabrieken en Vertical Farming

Met de toenemende mondiale uitdagingen op het gebied van voedselvoorziening ontstaan inventieve oplossingen. Vertical Farming staat in de schijnwerpers en adresseert thema’s als voedselzekerheid, ecologische duurzaamheid en beperkte bouwgrond. De recente erkenning door het Chinese Ministerie van Landbouw benadrukt de cruciale rol van moderne land- en tuinbouw en vertical farming.

Wereldwijde Vijgensector bijeen tijdens World FIG Congres 2023

Het World FIG Congres 2023 bracht experts, wetenschappers en brancheleiders van over de wereld samen om de ontwikkeling van de wereldwijde vijgensector te bespreken. Weiyuan County, in de provincie Sichuan, staat bekend om haar toonaangevende vijgen gewassen en staat centraal in de ontwikkeling.

Hubei: Revolutie in Koellogistiek

Op innovatieve wijze pakt de provincie Hubei complexe uitdagingen in de koelketenlogistiek aan. Met aanzienlijke financiering voor koelketen logistieke faciliteiten introduceerde Hubei meer dan 5.700 moderne installaties. Hubei hoopt hiermee een voorloper te worden in de moderne landbouwsector.

Lei Yanyu: Pionier in Groenteteelt voor Hong Kong

Maak kennis met Lei Yanyu: een visionaire kracht die het agrarische verhaal van Nanmenxia Town, provincie Qinghai, herdefinieert. Van bescheiden boer tot leider heeft Lei Yanyu's een bloeiend groenteteelt bedrijf opgezet, dat kan inspelen op de veeleisende markt in Hong Kong.

De 26e editie van HortiflorExpo IPM staat gepland in Beijing van 23 tot 25 mei 2024!